Familie & relaties

Bij plaatsing op de woonlocatie wordt er in de welkomstfase contact gelegd met familie en relaties.

Tijdens het programma worden er gesprekken gevoerd met familie en relaties en worden zij ook op de hoogte gehouden van de voortgang.

In de huisregels is het bezoek van en aan familie en relaties vastgelegd.

Het contact met kinderen heeft bij ons een hoge prioriteit en wordt hier tijdens het programma voldoende aandacht aan besteed.

In 2017 zijn wij gestart met maandelijkse (eerste zondag van de maand) Ouder & Relatie bijeenkomsten.

Het is reeds een jarenlange en bewezen methode, dat als ouders en relaties betrokken zijn bij en actief deelnemen aan het door een instelling aangeboden programma, dit de herstelperiode van de herstellende verslaafde versterkt en de motivatie groter wordt om een clean bestaan op te willen bouwen.

In deze bijeenkomsten is er aandacht voor het familie-systeem omdat naasten van verslaafden ook moeten herstellen van veelal het verslaafd zijn aan de verslaving van de verslaafde. Als gevolg hiervan is het in groepsverband delen van de problemen en moeilijkheden die naasten ervaren een zeer geschikte methode.

Ook is het belangrijk dat er tussen de instelling en de naasten duidelijke en heldere afspraken worden gemaakt om de herstelperiode van de verslaafde tijdens het verblijf in de instelling zo goed mogelijk te ondersteunen.